Näin MOVICOL® toimii

Näin MOVICOL® toimii

MOVICOL® hoitaa ummetusta yksilöllisesti

MOVICOL® on ummetuksen hoitoon käytettävä jauhe annospusseissa aikuisille, nuorille ja vanhuksille. Sen vaikuttava aine on makrogoli (Polyetyleeniglykoli) 3350, joka auttaa saavuttamaan miellyttävän suolen toiminnan, vaikka ummetus olisi jatkunut jo pitkään. MOVICOL® kerää vettä kuivuneeseen suolensisältöön ja sen vaikuttavat aineet eivät imeydy elimistöön vaan poistuvat elimistöstä ulosteen mukana.

MOVICOL® tuotteen sisältämät elektrolyytit pitävät huolta neste- ja elektrolyyttitasapainosta ummetuksen hoidon aikana. Erityisesti hauraiden ja iäkkäiden potilaiden ummetuksen hoidossa sekä sydän- ja verisuonitaudeista kärsivien kohdalla elektrolyyttitasapainon säilyminen on tärkeää. Elektrolyytit korvaavat ulostemassaan menetettyjä elektrolyyttejä. Näin elimistön natrium-, kalium- ja nestetasapaino pysyvät ennallaan. Jos elimistön suolojen pitoisuus muuttuu liian väkeväksi tai laimeaksi, seurauksena voi olla aineenvaihdunnan häiriö. Pahimmillaan kaliumvaje ylläpitää ummetusta.

MOVICOL® toimii myös ulostetukkeumaksi kutsutun, erittäin vaikean ummetuksen hoidossa.

Valmistetta ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille, eikä pitkäaikaiseen käyttöön ilman lääkärin määräystä.

  • Annostusta voi tarkkailla Bristolin ulosteluokituksen avulla
  • Annokseen voi lisätä muuta juomaa, kuten mehua. Valmiin annoksen voi myös sekoittaa esimerkiksi puuroon tai keittoon
  • Pitkäaikainen käyttö voi olla tarpeen potilailla, joilla on johonkin sairauteen tai lääkitykseen liittyvä vaikea ummetus
  • Ei aiheuta suolen tottumista eikä arvaamatonta suolen toimintaa
  • Annos, jolla saadaan aikaan normaali uloste, tavallisesti pienenee ajan kuluessa.

Näin käytät MOVICOL tuotetta